Antallet af styrt faldet med 66% efter statistisk model er indført

Tirsdag 21. februar 2017 kl. 16:27

Antallet af styrt faldet med 66% efter statistisk model er indført

Et system, hvor hestens sandsynlighed for at have succes på et givent niveau, vises for rytterne ved tilmelding, har givet et markant fald i antallet af styrt i Irland sidste år. Tilgangen er statistisk modellering og en helt ny tanke indenfor ridesportssikkerhed.


En markering med rød, gul eller grøn blev sidste år indført for at øge sikkerheden i militarysporten i Irland. Resultaterne er imponerende.

Diarmuid Byne præsenterede systemet — Equiratings Quality Index (ERQI) — ved det internationale militaryforum d. 6/2.

ERQI er udviklet af Equiratings, et firma der har specialiseret sig i at analysere militarysporten. Firmaet er drevet af irske Diarmuid og hans landsmand Sam Watson, der også har redet på 4* niveau.

Diarmuid og Sam gik på universitetet sammen, her studerede Diarmuid jura og Sam ledelsesvidenskab og informationssystemer. Sam begyndte at analysere data og resultater for at forbedre sin egen ridebanespringning.

Sammen startede de EquiRatings i foråret 16 og har siden arbejdet med temaer som medier, kommentarer og sikkerhed.

Hvordan virker det?

ERQI er en rating der følger hesten, den ligger mellem nul og et for ethvert stævneniveau. En højere rating betyder en større sandsynlighed for at hesten går fejlfrit i terrænet på det givne niveau.

Ratings er beregnet på baggrund af hestens tidligere resultater i terrænet. De er også justeret til at tage højde for de varierende sværhedsgrader mellem klasserne på samme niveau, samt hvordan fejl på et niveau influerer på hestens chance for succes på et andet niveau.

Sidste år linkede det irske rideforbund deres tilmeldingssystem til ERQIs, dermed kunne rytterne se hver hests score på et niveau førend de meldte en given klasse.

Heste med en grøn ERQI på 0,5 eller over kunne altid meldes til på det givne niveau. Lå ERQI mellem 0,15 og 0,5, var markeringen gul og hesten kunne godt meldes, men rytteren fik en advarsel om at sandsynligheden for succes var lav. Heste med en rød ERQI under 0,15 kunne ikke meldes i den givne klasse.

Antallet af fald og styrt på 2* niveau i Irland faldt med 66% i 2016 og det irske rideforbund vil nu udvide brugen i år.

"At løse sikkerhedsproblemerne er ikke en persons ansvar og vi har ikke alle svarene." sagde Diarmuid. "Nu har vi et værktøj til at forudsige resultater"

"Det er en analyse, men også almindelig furnuft. Heste der ikke springer mange fejlfri runder, bliver til heste der falder. Der er altid en risiko i military, men der er et acceptabelt niveau. Ansvaret må ligge hos rytterne."

Sam tilføjede: "Der er forskel på dumdristighed og risiko. Alle i military ynder at tage en chance, de rider jagter eller står på ski når det ikke er sæson."

"Men for at beskytte vores sport og vores image, bliver vi nødt til at tænke over hvad vi transmitterer på TV, især når vi gerne vil have et større publikum. Vi bliver nødt til at beslutte, bag lukkede døre, hvilket niveau af risiko der er acceptabelt og hvilket der er for meget."

Originalartikel på horseandhound.co.ukLB

© Copyright 2018 Militaryhesten.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.