Indendørs terræntræning er et hit

Torsdag 26. januar 2017 kl. 06:17

Indendørs terræntræning er et hit
Fra indendørs terræntræning ved Stefan Mogensen Brams. Foto: www.taselvfoto.dk - John Jensen

Indendørs terræntræning er et hit
den indendørs terrænbane på Little Creek Ranch. Foto: Sanna Klarborg.
Mens terrænbanerne holder vinterferie, har terræntrænerne rundt om i landet mere travlt end vanligt. De indendørs terræntræninger er nemlig blevet et kæmpe hit og både nye og rutinerede militaryryttere melder sig gerne til de mange træningen, der finder sted overalt i Danmark.


For bare få år siden var terræntræninger noget, der hørte sommeren til, men nu er det også blevet en vinterbeskæftigelse - også selvom det ikke er helt det samme. I hvert fald har terræntrænerne landet over fået travlt med at undervise i springning af faste forhindringer opsat i ridehuse eller på grus- og fiberbaner.

Stefan Mogensen Brams har allere gennemført flere indendørs terræntræninger i løbet af vinteret - senest på Little Creek Ranch i Randers, hvor ryttere fra hele Jylland deltog.

I alt mødte 60 ekvipager fordelt på 16 hold op til træningen, så Stefan var i gang med at undervise fra 8.30 til 19.00 både lørdag og søndag. I den kommende weekend gentages succes og i de kommende måneder er der allerede planlagt flere indendørs terræntrninger både på Little Creek Ranch og på Kallehavegård.

Også andre steder i landet, er trænerne kommet på vinterarbejde. Som noget helt nyt har Sønderskov Rideklub i Aabenraa valgt at arrangere indendørs terræntræning og på Sjælland rejser blandt andre Mia Hastrup fra klub til klub for at udbrede kendskabet til sporten under sikre og trygge rammer i klubbernes ridehuse og i Kalundborg er der opsat en træningsbane på fiberbund, som der trænes på vinteren igennem.

Har du lyst til at deltage i indendørs eller "semiudendørs" terræntræning, eller kender du nogen, der kunne have lyst til at prøve kræfter med militarysporten, så hold øje med Terrænbanen i Langå, Mia Hastrup samt gruppen Militaryryttere i Danmark på Facebook, hvor der ofte annonceres nye træninger.
© Copyright 2018 Militaryhesten.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.