Karin Semberlund også ude af militaryudvalget

Lørdag 17. december 2016 kl. 10:33

Karin Semberlund også ude af militaryudvalget
Karin Semberlund modtog prisen som årets ildsjæl i 2013 (Foto: Rideforbund.dk)


Efter fredagens møde mellem sekretariatet og militaryudvalget står det klart at Karin Semberlund også har valgt at forlade udvalget. Sally Schlichting træder ind i udvalget og de to resterende stillinger bliver slået op hurtigst muligt.

Fredag blev der holdt møde mellem Dansk Rideforbunds sekretariat og de resterende medlemmer af militaryudvalget inklusive holdkaptajn for pony, junior og ungryttere Sally Schlichting. Inden mødet havde Karin Semberlund stillet tre krav op som skulle opfyldes hvis hun skulle kunne se sig selv i udvalget fremadrettet.

Vi arbejder på redaktionen på at få en kommentar til hvordan mødet forløb, men kan på nuværende tidspunkt blot konstatere at Karin Semberlund træder ud af udvalget. Aliice Østergaard Petersen og Marlene Pedersen har valgt at fortsætte i udvalget. Derudover er Sally Schlichting trådt ind i udvalget. Karin har i mange år stået for at opdatere reglementet og har også tidligere fungeret som holdleder for pony, junior og ungryttere.

De to resterende poster vil hurtigst muligt blive slået op på rideforbund.dk..

Rideforbundet skriver i deres nyhed at "Endelig er military fra 2017 ikke godkendt som selvstændig aktivitet i DIF, idet klubbernes medlemsindberetninger for de seneste 3 år har vist, at der er under 1.000 deltagere i disciplinen. Det betyder, at de 370.000 kr. som military hidtil har modtaget gennem DIF-tilskuddet bortfalder fra 2017. Der er DRF’s vurdering, at military ikke fremadrettet vil kunne godkendes som særskilt aktivitet i DIF, uanset om antallet af aktive udøvere igen kommer over 1.000.

Dette gør at det ser svært ud at opnå midler til at støtte sporten med træninger og stævnegebyrer i samme omfang som tidligere. For 2017 er det dog fortsat sådan at den internationale rytterlicens er gratis for militaryryttere.

Vi har tidligere skrevet at DM bliver lavet om til et DRF mesterskab. Her må vi korrigere. DRF har valgt at opretholde DM trods DIFs manglende anerkendelse af military som disciplin.

Hvis man har gode idéer og ønsker at styrke sporten kan det kun anbefales at man søger ind i militaryudvalget. Herfra vil man kunne hjælpe med til at styrke antallet af udøvere og profilere sporten positivt i forhold til sponsorer.LB
© Copyright 2018 Militaryhesten.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.