Ikke de store ændringer i det danske reglement

Torsdag 15. december 2016 kl. 09:17

Ikke de store ændringer i det danske reglement

Det danske reglement er i går blevet offentliggjort på rideforbund.dk. Reglerne kommer i år til at adskille sig noget fra FEIs reglement, men der er ikke de store ændringer i forhold til 2016.


En af de helt store ændringer i FEI i år var ændringen af kravene for opnåelse af kvalificerende resultat (MER). I det danske reglement er reglerne omformuleret, men ikke ændret fra 2016. Det betyder at MER er opnået med 75 straf i dressuren, 16 fejl på springbanen og 36 fejl på tid i terrænet.

Formuleringen for rytterkategorier og pony/hestekategorier er også ændret. Der er igen ikke de store ændringer. Er man rytterkategori 3 må man som udgangspunkt ride sværhedsgrad 3.

Det er blevet udspecificeret at en tilmelding til stævne er bindende og at man vil blive tildelt en påtale eller et gult kort ved udeblivelse. Frameldingsfristen er fastsat til torsdag før den pågældende klasse, andet kan stå i propositionerne. Det er dog ikke sådan at man får gult kort hvis man framelder efter frameldingsfristen, så får man bare ikke halvdelen af indskuddet tilbage.

Ellers er der småting som at rytterrepræsentanten altid skal inviteres til den officielle banegennemgang med TD og OD samt at impulssporer nu er tilladt.

I fællesbestemmelser er der kommet en præcisering af reglerne omkring opklasning og nedklasning af ponyer. Således kan en opklasset pony kun startes som hest, den kan ikke startes som pony af en anden rytter. Overholdes reglerne ikke sanktioneres med bøde.

Mere interessant er en opdatering af dopingreglerne. Problemerne har ikke været store i militarysporten men inden for andre discipliner har der været ryttere der har redet stævne under påvirkning af alkohol og andre rusmidler. Der blev gennemført dopingtest på ryttere ved Danish Christmas Show i december og det er nu indført i reglementet at færdselslovens promillegrænser også gælder ved ridning samt at man er forpligtet til at lade sig teste hvis forbundet beder om det. Overtrædelse af disse bestemmelser straffes med rødt kort.

Derudover er der en præcisering af starter ved distriktsmesterskaberne. Man må kun ride distriktsmesterskaber i et distrikt, medmindre at dette distrikt ikke afholder et mesterskab i den givne disciplin. Man kan således ikke ride distriktsmesterskab i spring i d2 og i military i d1 såfremt der afholdes både spring og military i begge distrikter.LB
© Copyright 2018 Militaryhesten.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.