Et nyt år og nye regler

Torsdag 1. december 2016 kl. 01:36

Et nyt år og nye regler

FEI har i dag offentliggjort reglementet for 2017, eller det foreløbige reglement. 2016 reglementet nåede at blive ændret tre gange før vi ramte 1/3-2016. I år er de største ændringer en stramning af MER samt fejl for at rive flag ned/springe uden om et flag.

Fejl for at springe uden om et flag
Dette er nok den største ændring – og sikkert også den der kommer til at blive mest debat omkring. Det er formuleret således (549.2):

En hest bliver betragtet som havende refuseret, efter at være blevet præsenteret for forhindringen, hvis den passerer på en sådan måde at enten hoved, hals eller en af skuldrene ikke passerer mellem flagene.

Hvis hesten tydeligt har forsøgt at springe og alligevel har misset et flag kan rytteren vælge:
a) At gøre nyt forsøg på at springe forhindringen (accepterer automatisk 20 straf)
b) At ride videre og modtage 50 straf (ekvipagen udgår ikke) for det tilfælde at forhindringen ikke var forceret korrekt.

Note: ”En hest betragtes som havdende passeret forhindringen korrekt når hoved, hals og begge skuldre er passeret imellem flagene.”


Hvad mere interessant er at man nu ikke længere må spørge forhindringsdommeren om hvordan de har dømt. Man kan således ikke længere få at vide om man har passeret forhindringen eller ej og man skal således selv vurdere om man vil forsøge at ride til igen – hvorved man ikke længere kan opnå MER eller man vil tage chancen og håbe på at man var indenfor og dermed inkassere de 50 straf hvis man ikke var.

For nogle kvalifikationer kan 20 straf stadig være godt nok – hvorfor det nogle gange vil give mening at gøre det ene frem for det andet.

At spørge forhindringsdommeren om bedømmelsen bliver nu betragtet som uautoriseret hjælp og medfører at rytteren udgår.

Stramning af MER
Reglerne for at opnå kvalificerende resultat er blevet strammet. Ikke i samme omfang som varslet, det er således kun dressur og terrænreglerne der er strammet. Således må man nu maximalt have 67 straf (55%) i dressuren og mximalt 75 sekunder over tid på terrænbanen (100 sekunder i 4*).

Ændring af sværhedsgraden både ved WEG og OL
Både OL og WEG vil fremover blive afviklet med dressur og spring på 4* niveau men terræn på 3* niveau. Dette er som følge af den uafhængige revision FEI foretog af militarysporten tidligere i år. Her anbefalede man at kvalifikationer og mesterskaber skal være på samme niveau. Hævede man niveauet for kvalifikation ville man sænke antallet af deltagende nationer ganske kraftigt.

Andre småting
Det er nu ikke længere påkrævet at dressurbanen lukkes. Dette har vi længe været vandt til ved nationale stævner, så det bliver ikke noget vi som danskere kommer til at bemærke.

Hjulsporer skal ikke længere rotere lodret, de må nu også rotere vandret.LB

© Copyright 2018 Militaryhesten.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.