Klik venligst

Militaryhesten.dk
  Onsdag 19. september 2018
  
  
Sektioner
Nyheder
Ranglisten Senior
Ranglisten Junior/Ungrytter
Ranglisten pony
Links
Arrangementer
Militarystævner
Stævner i Danmark
Militarystævner i Tyskland
Militarystævner i Sverige
Terrænbaner
Terrænbaner Jylland
Terrænbaner Sjælland
Terrænbaner Fyn
Annoncer
Annoncer og priser
Markedsannoncer
Om Militaryhesten
Om Militaryhesten.dk
Kontakt Militaryhesten
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld

  Læsere lige nu: 41

  
Seneste nyheder
Simone og Polly sejrede i Tyskland [1.5.17 13:32]

William Micklem: I form til at arbejde – Så meget mere end galoptræning [21.4.17 11:10]

Flot dansk sæsonstart i Luhmühlen [29.3.17 22:15]

Svenske stævner forlanger registrering af vacciner [22.3.17 13:23]

Stævnestart i Sverige? - Registrer dine vaccinationer i TDB [10.3.17 11:42]

Antallet af styrt faldet med 66% efter statistisk model er indført [21.2.17 16:27]

Nyt udvalg og fortsat Subaru sponsorat [8.2.17 10:54]

Infomøder skal hjælpe nye ryttere [26.1.17 06:47]

Indendørs terræntræning er et hit [26.1.17 06:17]

Military nytænkning i Kalundborg - for bredde og elite [23.1.17 21:28]

Udvalgsmedlemmer søges [19.12.16 22:27]

Karin Semberlund også ude af militaryudvalget [17.12.16 10:33]

Bunden slået ud af militarysportens økonomi [16.12.16 10:12]

Ikke de store ændringer i det danske reglement [15.12.16 09:17]

Militaryudvalget i opløsning [14.12.16 22:55]


Seneste døgn
Seneste uge

Kvalifikationer og "reverse qualifications"

Fredag 5. juni 2015 kl. 10:38

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst


Både ved nationale og internationale stævner opererer man med kvalifikationer og ”reverse qualifications”. Det er dem, der afgør, hvilke klasser man må ride.

De danske og de internationale regler er ganske forskellige når det kommer til både kvalifikationer og reverse qualifications. Det er som udgangspunkt rytterens eget ansvar at holde styr på, hvad man er kvalificeret til at ride. Derfor er det godt at kunne reglerne.

Nationale regler

Ved nationale stævner inddeles heste og ryttere i kategorier, som afgør hvad man må starte. Reverse qualifications i det danske reglement handler om, at man rykker en kategori ned. Alle regler står i militaryreglementet stk 441.

Ryttere inddeles i kategorier efter følgende regler


Man skal således som rytter, for at rykke op i kategori 3 for hest, have gennemført seks klasser i 80 eller 90, dette må gerne være terrænspringninger og ikke militaryklasser. Heraf skal to være fejlfri. Subaru Cup tæller som en træning, og tæller således ikke som en gennemført terrænklasse i denne sammenhæng.
Hvis man som ponyrytter skal rykke op i kategori 5, skal man ride to CNCP1* med maksimalt 20 fejl i terrænet samlet.

Hestene deles ind efter følgende


Skemaet læses ligesom for rytteren. For at hesten skal være kategori 4 skal den have gennemført to CNC100 med maksimalt 75 straf i dressur, maksimalt 16 fejl på springbanen og med 0 fejl på forhindringerne og maksimalt 36 fejl på tid i terrænet.

Hvilke klasser en ekvipage må starte afhænger af skemaerne herunder. Rytterkategorien står lodret ned og hestekategorien vandret.


Skemaet læses ved at man finder sin egen rytterkategori i kolonnen til venstre. Derefter bevæger man sig til højre indtil man er under hestens/ponyens kategori. Hvis man er ponyrytter kategori 5, og man rider på en pony, der er kategori 4, må man altså ride CNCP1*.
Hvis man er hesterytter kategori 3, og rider på en hest der er kategori 6, må man ride CNC100.

Ovenstående er de gældende regler, når man rykker op ad i klasserne. For at undgå farlige situationer har man i Danmark valgt at have nedenstående regler for nedrykning i kategori:

En hest som 2 gange indenfor et år er dømt for styrt skal nedkategoriseres minimum til det niveau, hvori den er styrtet.
En ekvipage som 2 gange indenfor et år er enten faldet, hvorved rytteren er kommet så alvorligt til skade at behandling er påkrævet, eller styrtet eller en kombination af disse, skal hesten nedkategoriseres til minimum det laveste niveau, én af forseelserne er begået i.
En rytter som 2 gange indenfor et år, med to forskellige heste er enten faldet, hvorved rytteren er kommet så alvorligt til skade at behandling er påkrævet, eller styrtet eller en kombination af disse, kan af Militaryudvalget nedkategoriseres et niveau.


De første to handler om at hesten nedkategoriseres. Hvis en hest dømmes for styrt to gange inden for et år skal den nedkategoriseres til det laveste niveau hvori den er styrtet. Dvs. at hvis hesten er kategori 5 og har to styrt, et i 100 og et i 1* så bliver den nedkategoriseret til kategori 3 da det er den laveste kategori den er styrtet i.

En rytter bliver ikke automatisk nedkategoriseret. Hvorvidt en rytter skal nedkategoriseres efter to styrt, på forskellige heste hvor rytteren er kommet til skade, afgøres af militaryudvalget.

Ud over ovennævnte regler er der også regler for hvor gammel hesten/ryttere skal være førend den må starte i konkurrencer af en hvis sværhedsgrad.

4-Års:
Heste må efter første august starte i U-klasser i CNC80 eller lavere. De må ikke startes før 1/8.
Ponyer må efter første august starte U-klasser i CNCP70 eller lavere. De må ikke startes før 1/8.

5-års:
Heste må startes til og med CNC100.
Ponyer må startes til og med CNCP90.

6-års:
Heste må startes til og med CNC2*.
Ponyer må gå alle ponyklasser.

For ryttere gælder det at for at starte i CNCP1*/CNCP2* skal rytteren være fyldt 10 år. For at starte CNC1* eller højere skal rytteren være fyldt 14 år.

Internationale regler

Internationalt ser det lidt anderledes ud. Internationalt opererer man med Minimum Eligibility Requirements (MER) som er det krav, der skal opfyldes ved start i en klasse, for at denne kan bruges som kvalifikation. Kravene er en dressur med maksimalt 75 straf. Terræn med nul fejl på forhindringerne og maksimalt 90 sekunder over tid i 1*, 2* og 3*. I 4* må man komme op til 120 sekunder for sent. På springbanen må man maksimalt have 16 fejl på forhindringerne, her er ingen krav om fejl på tid.

Et MER resultat skal opnås senest 24 dage før terrændelen hvis kvalifikationen er opnået i CCI og senes 10 dage før terrændelen hvis kvalifikationen er opnået i CIC.

Rytterne deles ligesom nationalt op i nogle kategorier. I FEI regi starter man som ikke kategoriseret, derefter stiger man efter nedenstående skema. Resultater er gældende i 8 år.


Nedenstående krav er gældende for start i de forskellige klasser.


I skemaerne er indskrevet DRF kvalifikationer. Disse er ikke nedfældet på skrift nogle steder i reglementer eller andet. Det er således alene op til udvalget/holdlederen om man som rytter kan få lov til at starte i en international klasse, såfremt man er kvalificeret jævnfør de andre krav. Vi har på redaktionen forsøgt at kontakte udvalget for at få at vide, hvad kravene er, og har her fået at vide, at man ikke ønsker at fastsætte nogle faste krav, da man ønsker at lade internationale starter bero på en individuel vurdering hver gang.

Reverse Qualifications gælder som udgangspunkt kun for hesten. En hest som er udgået to gange i træk eller tre gange inden for et rullende år på enten tre vægringer, fald af enten rytter eller hest eller farlig ridning skal vise at den igen er klar til at gå niveauet ved at gå med MER i niveauet lavere.
En hest som er udgået to gange i træk i 3* skal altså gå 2* med MER for igen at måtte starte 3*.

Sker forseelserne på to forskellige niveauer er det det højeste niveau hesten er reverse qualified fra. Dvs at en hest der er udgået to gange i træk, den ene gang i 2* og den anden gang i 1* skal gå med MER i 1* for igen at måtte starte 2*.

Hvis man bliver reverse qualified fra 1*, dvs enten udgår to gange i træk eller tre gange på et år i 1* klasser skal DRF skrive til FEI at hesten igen er klar til at konkurrere på 1* niveau førend den igen kan få lov. Igen her er det op til holdleder/udvalg at bestemme hvad der skal til for at man igen kan få lov at starte ved internationale stævner på sin hest.

For rytteren gælder, at hvis denne er involveret i to reverse qualifications inden for 12 måneder, kan man ikke længere bruge sin rytterkategori som genvej til at kvalificere sig til at ride større klasser. Der skal man følge reglerne for ikke kategoriserede ryttere i et år.

LB

© Copyright 2018 Militaryhesten.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kvalifikationer og "reverse qualifications"
- National stævnekalender 2015

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets tal og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .Klik venligst
Donationsmuligheder
Seneste kommentar
Rubrikannoncer


Klik venligst


Toppen af siden

Mobil: http://militaryhesten.dk/mobil
Powered by NewsPublisher.dk:-) © Copyright 2018 Militaryhesten.dk